Skip to main content

Posts

Featured

Memilih ke dipilih?

Assalamualaikum kalian kalian sekalian..

Post kali ni aku ingat nak cakap sikit pasal cecintan haha. Since aku perasan benda ni banyak berlaku dan even aku pun boleh nampak dari sekeliling aku (kawan-kawan dan kenalan) pun banyak jadi.
Okay bendanya banyak jadi bila salah seorang, tak kisah lah perempuan ke lelaki, very good-loking, and another one macam biasa-biasa je (read: not so good-looking). Dalam erti kata lain, sorang lawa sorang tak hensem. sorang hensem sorang tak lawa. Well normal lah kan dunia ni macam-macam rupa ada. Bagi aku biasa je lah kan, rupa manusia ni variety.

Aku bagi satu situasi. Minah suka ke Abu. Abu ni allahu, memang handsome teruk lah. Yang Minah ni, boleh kata bukanlah lawa mana, mudah ceritanya tak padan lah dengan Abu ni. Minah ni orangnya gempal, malas bersenam, kulit minyak macam boleh goreng nugget pun tak rasa nak pakai bedak, ha gitu lah. Tapi Minah ni tak putus asa. Dia tak kira, dia nak juga menyatakan hasrat hatinya untuk memiliki Abu (Allahu hah…

Latest posts